Distributieweg 15 • 2742 RB Waddinxveen • T 0180 - 39 10 10 • E info@doeleman.nl
Route Vacatures Condities Faciliteiten MVO Klant-login
'...duurzaam in de gehele keten...'

Doeleman Logistiek neemt Maatschappelijk Verant­woord Ondernemen, oftewel een duur­zame samenleving, zeer serieus. Goederen worden zo maat­schappelijk verant­woord en groen mogelijk opgeslagen, ver­werkt en getrans­porteerd. Naast het duurzame bedrijven­terrein (o.a. door het wind­molen­park) waar Doeleman gevestigd is, draagt Doeleman zelf k concreet bij aan ver­duur­zaming:

-
het warehouse (10.000 m2) is voorzien van vloerverwarming en optimale isolatie.
Geen heaters die warme lucht naar boven en/of naar buiten verplaatsen, maar gelijke en constante warmte vanuit de vloer, overal in het gebouw.
CO2-besparing - circa 80%

-bewegingssensoren in het warehouse zorgen ervoor dat onnodig energiegebruik wordt voorkomen. Het licht brandt dus alleen dr waar het nodig is.
CO2-besparing - circa 70%

-
een energiebesparend warmtepompsysteem zorgt ervoor dat onze kantoren (1.000 m2) in de zomer worden gekoeld, en in de winter worden verwarmd
CO2-besparing - circa 55%

-door ons wagenpark jong te houden, voldoen wij automatisch aan de meest strenge Euro-normen. Zo voldoet ons complete wagenpark aan de Euro-5 norm of hoger. Deze motoren zorgen voor een lagere CO2-uitstoot.
CO2-besparing - circa 15%

CO2 neutraal vervoeren

Doeleman Logistiek blijft zich in de toekomst inzetten om een nog grotere bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Een project in voor­bereiding, omvat het plaatsen van zonnepanelen op het dak van ons warehouse. Zo kan maar liefst 10.000 m2 dak­opper­vlakte efficint worden benut ten gunste van zonne-energie. Dat we hiermee mr dan CO2-neutraal worden, blijkt uit de volgende berekening:
En vierkante meter aan zonnepanelen compenseert gedurende zijn levensduur de CO2-uitstoot van een gemiddelde vrachtwagen die 2.000 km aflegt. Met 10.000 m2 aan zonne­panelen wordt dus 20 miljoen kilometer per jaar gecompenseerd. Ons wagenpark legt gemiddeld 1,2 miljoen kilometer per jaar af.

Met zonnepanelen op ons warehouse kunnen wij dus meer dan 16 jaar CO2-neutraal vervoeren!Concept, design en ontwikkeling, Stenvers Online.